Sprístupnenie, poskytovanie a zverejnenie osobných údajov zamestnancov

Otázka na právnika - Blog -Články z právnej oblasti
Poraďte sa s advokátom
Potrebujete právne zastúpenie?
Telefonická konzultácia s advokátom
Ilustrační obrázek pro článek Sprístupnenie, poskytovanie a zverejnenie osobných údajov zamestnancov
autor: Otázka Na právnika, 12 Dec, 2016
Sprístupnenie, poskytovanie a zverejnenie osobných údajov zamestnancov
Môže zamestnávateľ údaje svojich zamestnancov zverejniť či sprístupniť alebo poskytnúť iným osobám? Ak áno, je to dovolené voči ktorémukoľvek údaju o zamestnancovi alebo len niektorým? Odpoveď na túto otázku dáva v zásade Zákon č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej „Zákon o ochrane osobných údajov“).

Zverejnenie osobných údajov bez súhlasu zamestnanca  

Zamestnávateľ može na základe zákona sprístupniť, poskytovať alebo zverejniť tieto osobné údaje zamestnanca bez jeho súhlasu:

 

  1. titul, meno, priezvisko,
  2. pracovné, služobné alebo funkčné zaradenie,
  3. odborný útvar,
  4. miesto výkonu práce,
  5. telefónne číslo, faxové číslo alebo elektronická pošta na pracovisko a
  6. identifikačné údaje zamestnávateľa 

Iné údaje o zamestnancovi nesmú byť bez jeho súhlasu zverejnené, sprístupnené či poskytnuté.

Zároveň musia byť splnené tieto podmienky:

  1. sprístupnenie, poskytovanie alebo zverejnenie vyššie uvedených osobných údajov je potrebné v súvislosti s plnením pracovných, služobných alebo funkčných povinností zamestnanca. Sprístupnenie, poskytovanie alebo zverejnenie osobných údajov však nemôže narušiť vážnosť, dôstojnosť a bezpečnosť zamestnanca
  2. tieto sobné údaje môže zamestnávateľ spracúvať bez súhlasu zamestnanca len nasledujúcimi spracovateľskými operáciami: sprístupňovanie, poskytovanie alebo zverejnenie.

 

Zverejnenie osobných údajov so súhlasom zamestnanca 

V ostatných prípadoch na zverejnenie, sprístupnenie či poskytnutie osobných údajov zamestnancov potrebuje zamestnávateľ súhlas zamestnanca.

Zamestnávateľ je povinný Úradu na ochranu osobných údajov hodnoverne preukázať, že mu zamestnanec súhlas poskytol. Súhlas sa preukazuje zvukovým alebo zvukovo-obrazovým záznamom alebo čestným vyhlásením toho, kto poskytol osobné údaje do informačného systému, alebo iným hodnoverným spôsobom. Písomný súhlas sa preukazuje dokladom, ktorý potvrdzuje poskytnutie súhlasu. Dôkaz o súhlase obsahuje najmä údaj o tom, kto súhlas poskytol, komu sa tento súhlas dáva, na aký účel, zoznam alebo rozsah osobných údajov a čas platnosti súhlasu. Súhlas daný v písomnej podobe je bez vlastnoručného podpisu toho, kto súhlas dáva, neplatný. Za súhlas v písomnej podobe sa považuje aj súhlas podpísaný zaručeným elektronickým podpisom.

 

Autor článku

Otázka Na právnika

Inovatívny nástroj pre advokátov a užívateľov k riešeniu právnych záležitostí on-line. Uľahčuje a zefektívnňuje kontakt a komunikáciu užívateľov (občanov, podnikateľov a firiem) s advokátmi a AK.

Ďalšie podobné články

Čo je nové v oblasti pracovného práva od 1.1.2015 ?

Prinášame vám prehľad najdôležitejších zmien v pracovnom práve účinných v roku 2015. 
Otázka Na právnika, 21 Jan, 2015

Novinky v legislatíve v r. 2015 - registračné pokladnice pre advokátov?

Novelou zákona č. 289/2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice sa zavádza…
Otázka Na právnika, 26 Jan, 2015

Zmeny v legislatíve 2015 | Dane

Čo je nové v oblasti daňového práva v r. 2015?
Otázka Na právnika, 23 Jan, 2015

Zmeny v legislatíve od 1.1.2015 | Príjem študentov do 200 eur bez odvodov

Čo je nové v oblasti zdravotných a sociálnych odvodov v r. 2015?
Otázka Na právnika, 23 Jan, 2015

Vyhľadať ďalšie články

Ste advokát?
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť