Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Právna poradňa online
Právna poradňa online
Získať ponuku
právnej služby
Telefonická právna poradňa
Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Bývam v bytovom dome a som jeho vlastníčkou. Bývalý manžel mi nechal dlhy a jeden úver som si brala na seba. Tak mi exekútor poslal výzvu na exekúciu bytu a poslal to aj na spoločenstvo bytov a obecný úrad. Naša správkyna však tento doklad zavesila aj s mojimi osobnými údajmi na nástenku v chodbe, kde to videl každý. Bolo to poslané len spoločenstvu a nie verejnosti, ako mám postupovať? Normálne som sa z toho zrútila, dosť že mám problémy ešte toto...Ďakujem pekne

Anonym, 10. 3. 2016, 2275x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

advokát

Správca bytového domu spracováva osobné údaje vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Pri spracovaní osobných údajov vlastníkov bytov sa súhlas so spracovaním nevyžaduje, avšak konať musí správca v súlade so zákonom a dobrými mravmi. V zmysle zákona o vlastníctve bytov môže vlastník bytu alebo nebytového priestoru nahliadať do dokladov týkajúcich sa správy domu, nie však zverejňovanie údajov, ktoré by porušili súkromie vlastníka. Správca alebo spoločenstvo môže na svojej verejnej tabuli zverejňovať len také informácie, ktoré neobsahujú osobné údaje. Naviac, nevidím dôvod zverejňovania takejto Vašej osobnej informácie na verejnom mieste. Uvedené konanie správkyne je v rozpore so zákonom o ochrane osobných údajov ako aj v rozpore s dobrými mravmi. Na Vašu ochranu môžete podať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov SR, ktorý pokiaľ zistí porušenie zákona zo strany spoločenstva môžu mu udeliť pokutu vo výške od 300,00 Eur do 3 000,00 Eur. Zároveň môžete požadovať náhradu škody prípadne nemajetkovej ujmy, ktorá Vám bola porušením zákona spôsobená. 

Ďalšie otázky, z kategórie Jiné

Ryanair nerešpektuje rozsudok o náhrade škody za odmietnutie nástupu do lietadla

Dobrý deň, prosím Vás mám vydaný rozsudok OS BA, že Ryanair, je poviná uhradiť sumu 275 € a trovy…

Anonym, 14. 12. 2016, 1846x zobrazenie

Odstúpenie od zmluvy uzatvorenej na diaľku

Dobrý deň,chcel by som poprosiť o radu. Zakúpil som si mob. tel. z e-shopu v hodnote 300 €. Pred…

Anonym, 30. 9. 2016, 2003x zobrazenie

Aké mám práva ak chcem predať dom po rodičoch?

Dobrý deň.Som vlastníčka domu po rodičoch 10/12. Jednu 12 má sestra s jej súhlasom chce predať dom,…

Anonym, 19. 10. 2016, 2025x zobrazenie

uver neplatenie exekutor

Dobrý den . mám nepodareného brata ktorý zobral úver 12 000 od banky, platil chviľu a prestal, 3…

Peter, 22. 1. 2017, 2137x zobrazenie

Uvedenie v omyl RK pri kúpe nehnuteľnosti?

Dobry den, Kupila som byt cez realitnu kancelariu a teraz prichadzam na to, ze som asi bola…

Anonym, 22. 8. 2016, 2285x zobrazenie

Prenájom pôdy a vysporiadanie BSM po 20 rokoch?

Dobrý deň. Pred štyrmi rokmi som prenajal pôdu súkromnej firme OMEGA 3 a teraz som sa dozvedel, že…

Anonym, 10. 7. 2015, 2755x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť