Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Právna poradňa online
Právna poradňa online
Získať ponuku
právnej služby
Telefonická právna poradňa
Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Bývam v bytovom dome a som jeho vlastníčkou. Bývalý manžel mi nechal dlhy a jeden úver som si brala na seba. Tak mi exekútor poslal výzvu na exekúciu bytu a poslal to aj na spoločenstvo bytov a obecný úrad. Naša správkyna však tento doklad zavesila aj s mojimi osobnými údajmi na nástenku v chodbe, kde to videl každý. Bolo to poslané len spoločenstvu a nie verejnosti, ako mám postupovať? Normálne som sa z toho zrútila, dosť že mám problémy ešte toto...Ďakujem pekne

Anonym, 10. 3. 2016, 2099x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

advokát

Správca bytového domu spracováva osobné údaje vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Pri spracovaní osobných údajov vlastníkov bytov sa súhlas so spracovaním nevyžaduje, avšak konať musí správca v súlade so zákonom a dobrými mravmi. V zmysle zákona o vlastníctve bytov môže vlastník bytu alebo nebytového priestoru nahliadať do dokladov týkajúcich sa správy domu, nie však zverejňovanie údajov, ktoré by porušili súkromie vlastníka. Správca alebo spoločenstvo môže na svojej verejnej tabuli zverejňovať len také informácie, ktoré neobsahujú osobné údaje. Naviac, nevidím dôvod zverejňovania takejto Vašej osobnej informácie na verejnom mieste. Uvedené konanie správkyne je v rozpore so zákonom o ochrane osobných údajov ako aj v rozpore s dobrými mravmi. Na Vašu ochranu môžete podať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov SR, ktorý pokiaľ zistí porušenie zákona zo strany spoločenstva môžu mu udeliť pokutu vo výške od 300,00 Eur do 3 000,00 Eur. Zároveň môžete požadovať náhradu škody prípadne nemajetkovej ujmy, ktorá Vám bola porušením zákona spôsobená. 

Ďalšie otázky, z kategórie Jiné

Predbežné opatrenie-týranie blízkej osoby

Dobrý deň chcela by som Vás požiadať o radu v prípade podania návrhu o predbežné opatrenie ( zákaz…

Anonym, 21. 9. 2016, 2407x zobrazenie

Osobný bankrot

Dobrý deň. Za nepoctivý zámer sa považuje aj zatajene majetku. Na majetok nepatrnej hodnoty sa…

Peter, 3. 5. 2018, 1598x zobrazenie

Kúpa pozemku

Rodičia 50 rokov používajú pozemok vzadu za domom na konci zahrady,oploteny, teraz došlo k…

Katarína, 14. 9. 2017, 1531x zobrazenie

Vymáhanie dohody

Uzavrel som s vlastným bratom Dohodu o odstúpení 5 novinových stánkov za mesačnú odplatu 660€…

Anonym, 9. 11. 2016, 1760x zobrazenie

Upovedomenie o začatí exekúcie po 9. rokoch

Dobrý den,   chcel by som vediet či je zo súladom zakona poslat mi upovedomenie o začatí…

Anonym, 8. 7. 2016, 2162x zobrazenie

Predĺženie lehoty na vyjadrenie k žalobe

Dobrý deň, bolo mi doručené uznesenie okresného súdu aby som sa v lehote 10 dní od doručenia…

Anonym, 10. 8. 2016, 5847x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť