Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Právna poradňa online
Právna poradňa online
Získať ponuku
právnej služby
Telefonická právna poradňa
Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Bývam v bytovom dome a som jeho vlastníčkou. Bývalý manžel mi nechal dlhy a jeden úver som si brala na seba. Tak mi exekútor poslal výzvu na exekúciu bytu a poslal to aj na spoločenstvo bytov a obecný úrad. Naša správkyna však tento doklad zavesila aj s mojimi osobnými údajmi na nástenku v chodbe, kde to videl každý. Bolo to poslané len spoločenstvu a nie verejnosti, ako mám postupovať? Normálne som sa z toho zrútila, dosť že mám problémy ešte toto...Ďakujem pekne

Anonym, 10. 3. 2016, 1982x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

advokát

Správca bytového domu spracováva osobné údaje vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Pri spracovaní osobných údajov vlastníkov bytov sa súhlas so spracovaním nevyžaduje, avšak konať musí správca v súlade so zákonom a dobrými mravmi. V zmysle zákona o vlastníctve bytov môže vlastník bytu alebo nebytového priestoru nahliadať do dokladov týkajúcich sa správy domu, nie však zverejňovanie údajov, ktoré by porušili súkromie vlastníka. Správca alebo spoločenstvo môže na svojej verejnej tabuli zverejňovať len také informácie, ktoré neobsahujú osobné údaje. Naviac, nevidím dôvod zverejňovania takejto Vašej osobnej informácie na verejnom mieste. Uvedené konanie správkyne je v rozpore so zákonom o ochrane osobných údajov ako aj v rozpore s dobrými mravmi. Na Vašu ochranu môžete podať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov SR, ktorý pokiaľ zistí porušenie zákona zo strany spoločenstva môžu mu udeliť pokutu vo výške od 300,00 Eur do 3 000,00 Eur. Zároveň môžete požadovať náhradu škody prípadne nemajetkovej ujmy, ktorá Vám bola porušením zákona spôsobená. 

Ďalšie otázky, z kategórie Jiné

uver neplatenie exekutor

Dobrý den . mám nepodareného brata ktorý zobral úver 12 000 od banky, platil chviľu a prestal, 3…

Peter, 22. 1. 2017, 1815x zobrazenie

Súdny výkon rozhodnutia po trojročnej premlčacej lehote - rozhodnutie o dopravnom priestupku

Rozhodnutie o dopravnom priestupku zo dňa 3.7.2006 sa stalo vykonateľným 18.7.2006. Oprávnený podal…

Anonym, 29. 9. 2016, 1821x zobrazenie

Exekúcia na LV

Dobrý deň. Môj otec má podlžnosti, k ničomu sa však nechce priznať, akékoľvek diskusie po dobrom aj…

Anonym, 1. 12. 2016, 2130x zobrazenie

Okamžitá výpoveď zo strany zamestnanca kôli prechodu na lepšiu prácu?

Dobrý deň, pracujem vo firme 7 rokov, vyzerá to , že sa mi naskytne nová lepšia práca v inej firme,…

Anonym, 19. 9. 2016, 2232x zobrazenie

Zlé osobné údaje na výpovedi majú dopad na platnosť výpovede?

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, mám platnú výpoveď ? Podpísala som výpoveď zo zamestnania,…

Anonym, 6. 10. 2016, 1649x zobrazenie

Stiahnutie trestného oznámenia

Mama podala trestné oznámenie na syna je možné ho stiahnuť?

Anonym, 10. 3. 2015, 7809x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť