Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Právna poradňa online
Právna poradňa online
Získať ponuku
právnej služby
Telefonická právna poradňa
Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Bývam v bytovom dome a som jeho vlastníčkou. Bývalý manžel mi nechal dlhy a jeden úver som si brala na seba. Tak mi exekútor poslal výzvu na exekúciu bytu a poslal to aj na spoločenstvo bytov a obecný úrad. Naša správkyna však tento doklad zavesila aj s mojimi osobnými údajmi na nástenku v chodbe, kde to videl každý. Bolo to poslané len spoločenstvu a nie verejnosti, ako mám postupovať? Normálne som sa z toho zrútila, dosť že mám problémy ešte toto...Ďakujem pekne

Anonym, 10. 3. 2016, 2475x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

advokát

Správca bytového domu spracováva osobné údaje vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Pri spracovaní osobných údajov vlastníkov bytov sa súhlas so spracovaním nevyžaduje, avšak konať musí správca v súlade so zákonom a dobrými mravmi. V zmysle zákona o vlastníctve bytov môže vlastník bytu alebo nebytového priestoru nahliadať do dokladov týkajúcich sa správy domu, nie však zverejňovanie údajov, ktoré by porušili súkromie vlastníka. Správca alebo spoločenstvo môže na svojej verejnej tabuli zverejňovať len také informácie, ktoré neobsahujú osobné údaje. Naviac, nevidím dôvod zverejňovania takejto Vašej osobnej informácie na verejnom mieste. Uvedené konanie správkyne je v rozpore so zákonom o ochrane osobných údajov ako aj v rozpore s dobrými mravmi. Na Vašu ochranu môžete podať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov SR, ktorý pokiaľ zistí porušenie zákona zo strany spoločenstva môžu mu udeliť pokutu vo výške od 300,00 Eur do 3 000,00 Eur. Zároveň môžete požadovať náhradu škody prípadne nemajetkovej ujmy, ktorá Vám bola porušením zákona spôsobená. 

Ďalšie otázky, z kategórie Jiné

Stavebné úpravy v byte - potrebujem súhlas susedov?

Potrebujem súhlas susedov na prestavbu dvoch bytov v paneláku? Mám záujem na spojení dvoch bytov…

Anonym, 28. 1. 2015, 6145x zobrazenie

Prevod nehnuteľnosti bez dedičského konania

Dobrý deň, píšem za mojho priateľa. Nehnuteľnosť , ktorú si kúpil on sám , tiez OMV a vozik za auto…

Anonym, 23. 9. 2016, 1889x zobrazenie

Može sa nehnuteľnosť v spoluvlastníctve troch súrodencov predať bez súhlasu jedného súrodenca?

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ak je jeden z troch súrodencov spolumajiteľom nehnuteľnosti, či…

Anonym, 19. 9. 2016, 2016x zobrazenie

Právo RK na zálohu na nehnuteľnosť

Dobrý deň, má realitná kancelária po novom právo zobrať celú zálohu za nehnuteľnosť, ak nebude…

Anonym, 13. 12. 2016, 1975x zobrazenie

Dedenie

Dobrý deň. Zomrel mi strýko-otcov brat. Strýko bol bezdetný vdovec. Môj otec-jeho brat zomrel v…

Anonym, 10. 10. 2016, 2383x zobrazenie

Ako preložiť súdne pojednávanie ohľadom výživného?

Chcel by som preložit súdne pojednávanie, pretože nebudem v tom čase pritomný v krajine,akým…

Anonym, 9. 11. 2016, 2034x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť