Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Právna poradňa online
Právna poradňa online
Získať ponuku
právnej služby
Telefonická právna poradňa
Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Bývam v bytovom dome a som jeho vlastníčkou. Bývalý manžel mi nechal dlhy a jeden úver som si brala na seba. Tak mi exekútor poslal výzvu na exekúciu bytu a poslal to aj na spoločenstvo bytov a obecný úrad. Naša správkyna však tento doklad zavesila aj s mojimi osobnými údajmi na nástenku v chodbe, kde to videl každý. Bolo to poslané len spoločenstvu a nie verejnosti, ako mám postupovať? Normálne som sa z toho zrútila, dosť že mám problémy ešte toto...Ďakujem pekne

Anonym, 10. 3. 2016, 1513x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

advokát

Správca bytového domu spracováva osobné údaje vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Pri spracovaní osobných údajov vlastníkov bytov sa súhlas so spracovaním nevyžaduje, avšak konať musí správca v súlade so zákonom a dobrými mravmi. V zmysle zákona o vlastníctve bytov môže vlastník bytu alebo nebytového priestoru nahliadať do dokladov týkajúcich sa správy domu, nie však zverejňovanie údajov, ktoré by porušili súkromie vlastníka. Správca alebo spoločenstvo môže na svojej verejnej tabuli zverejňovať len také informácie, ktoré neobsahujú osobné údaje. Naviac, nevidím dôvod zverejňovania takejto Vašej osobnej informácie na verejnom mieste. Uvedené konanie správkyne je v rozpore so zákonom o ochrane osobných údajov ako aj v rozpore s dobrými mravmi. Na Vašu ochranu môžete podať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov SR, ktorý pokiaľ zistí porušenie zákona zo strany spoločenstva môžu mu udeliť pokutu vo výške od 300,00 Eur do 3 000,00 Eur. Zároveň môžete požadovať náhradu škody prípadne nemajetkovej ujmy, ktorá Vám bola porušením zákona spôsobená. 

Ďalšie otázky, z kategórie Jiné

Nesplácal som požičku od Excredit, teraz chcú 7000eur, ako sa mám brániť?

Dobrý deň, pred 9 rokmi som zobral požičku 30 000sk /1000 e/ od Ex credit , medzi tým som niečo…

Anonym, 30. 10. 2016, 1171x zobrazenie

Upovedomenie o podani obžaloby

Dobrý deň.Dňa 19.1.2017 bola na mňa podaná obžaloba podľa § 234 ods 1 Trestného poriadku za prečin…

Oto, 30. 1. 2017, 1124x zobrazenie

Zastupovanie maloletého, ktorý spáchal prečin ublíženia na zdraví

Dobrý deň. Prosím o vysvetlenie. Môj syn bol odsúdený za prečin ublíženia na zdraví. Dnes dostal…

Anonym, 9. 11. 2016, 1054x zobrazenie

Bazén objednaný ale nedodaný

Dobrý deň,  Chcela by som sa opýtať, že cez portál Bazos.sk som si chcela kúpiť bazén. Žene od…

Anonym, 16. 8. 2016, 1131x zobrazenie

Možnosť súdneho rozdelenia

Dobrý deň. Som spoluvlastníkom parcely na jednom spoločnom pozemku s mojou sestrou. Pozemok je…

Anonym, 6. 10. 2016, 1136x zobrazenie

Zdedili sme byt. Čo s dlhmi ktoré presiahnu hodnotu dedičstva?

Dobrý deň, mala by som záujem o informáciu ohľadom dedičského konania. Pred mesiacom nám zomrela…

Anonym, 23. 9. 2016, 990x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť