Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Právna poradňa online
Právna poradňa online
Získať ponuku
právnej služby
Telefonická právna poradňa
Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Bývam v bytovom dome a som jeho vlastníčkou. Bývalý manžel mi nechal dlhy a jeden úver som si brala na seba. Tak mi exekútor poslal výzvu na exekúciu bytu a poslal to aj na spoločenstvo bytov a obecný úrad. Naša správkyna však tento doklad zavesila aj s mojimi osobnými údajmi na nástenku v chodbe, kde to videl každý. Bolo to poslané len spoločenstvu a nie verejnosti, ako mám postupovať? Normálne som sa z toho zrútila, dosť že mám problémy ešte toto...Ďakujem pekne

Anonym, 10. 3. 2016, 1766x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

advokát

Správca bytového domu spracováva osobné údaje vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Pri spracovaní osobných údajov vlastníkov bytov sa súhlas so spracovaním nevyžaduje, avšak konať musí správca v súlade so zákonom a dobrými mravmi. V zmysle zákona o vlastníctve bytov môže vlastník bytu alebo nebytového priestoru nahliadať do dokladov týkajúcich sa správy domu, nie však zverejňovanie údajov, ktoré by porušili súkromie vlastníka. Správca alebo spoločenstvo môže na svojej verejnej tabuli zverejňovať len také informácie, ktoré neobsahujú osobné údaje. Naviac, nevidím dôvod zverejňovania takejto Vašej osobnej informácie na verejnom mieste. Uvedené konanie správkyne je v rozpore so zákonom o ochrane osobných údajov ako aj v rozpore s dobrými mravmi. Na Vašu ochranu môžete podať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov SR, ktorý pokiaľ zistí porušenie zákona zo strany spoločenstva môžu mu udeliť pokutu vo výške od 300,00 Eur do 3 000,00 Eur. Zároveň môžete požadovať náhradu škody prípadne nemajetkovej ujmy, ktorá Vám bola porušením zákona spôsobená. 

Ďalšie otázky, z kategórie Jiné

Možem za sestru podať návrh na zvýšenie výživného

Prajem pekný deň, mám 27 rokov a môj problém je taký, že kúpil som si dom aby sme mali celá rodina…

Anonym, 30. 10. 2016, 1299x zobrazenie

Zdedeny majetok predany bez mojho vedomia

Dobry den, po dedicskom som ziskal 1/10 vlastnicky podiel na rodinnom dome s pozemkom. Predajom som…

Peter, 28. 11. 2016, 1218x zobrazenie

Stiahnutie - zrušenie trestného oznámenia

Dobrý deň, podala som trestné oznámenie za napadnutie, ale je mi nepríjemné riešiť to až na súde.…

Anonym, 18. 11. 2015, 4375x zobrazenie

Podiel na zdedenom majetku

Dobrý deň, zdedili sme po starých rodičov dom. 2 sesternice majú polovicu a ja a 2 sestry máme tú…

Anonym, 9. 12. 2016, 1509x zobrazenie

Dlh za tuv

Dobry den.chcela by som Vas poprosit o radu.moja matka predala minuly rok byt a kupil sa mensi.za…

Anonym, 6. 10. 2016, 1547x zobrazenie

Je pečiatka zamestnávateľa povinná pri prijatí výpovedi zamestnanca?

Dobrý deň prajem. Rada by som vás poprosila o radu.Ukončila som pracovný vzťah v skúšobnej dobe…

Anonym, 30. 7. 2015, 4269x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť