Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Právna poradňa online
Právna poradňa online
Získať ponuku
právnej služby
Telefonická právna poradňa
Vyvesenie osobných údajov na nástenke

Bývam v bytovom dome a som jeho vlastníčkou. Bývalý manžel mi nechal dlhy a jeden úver som si brala na seba. Tak mi exekútor poslal výzvu na exekúciu bytu a poslal to aj na spoločenstvo bytov a obecný úrad. Naša správkyna však tento doklad zavesila aj s mojimi osobnými údajmi na nástenku v chodbe, kde to videl každý. Bolo to poslané len spoločenstvu a nie verejnosti, ako mám postupovať? Normálne som sa z toho zrútila, dosť že mám problémy ešte toto...Ďakujem pekne

Anonym, 10. 3. 2016, 2946x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

advokát

Správca bytového domu spracováva osobné údaje vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Pri spracovaní osobných údajov vlastníkov bytov sa súhlas so spracovaním nevyžaduje, avšak konať musí správca v súlade so zákonom a dobrými mravmi. V zmysle zákona o vlastníctve bytov môže vlastník bytu alebo nebytového priestoru nahliadať do dokladov týkajúcich sa správy domu, nie však zverejňovanie údajov, ktoré by porušili súkromie vlastníka. Správca alebo spoločenstvo môže na svojej verejnej tabuli zverejňovať len také informácie, ktoré neobsahujú osobné údaje. Naviac, nevidím dôvod zverejňovania takejto Vašej osobnej informácie na verejnom mieste. Uvedené konanie správkyne je v rozpore so zákonom o ochrane osobných údajov ako aj v rozpore s dobrými mravmi. Na Vašu ochranu môžete podať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov SR, ktorý pokiaľ zistí porušenie zákona zo strany spoločenstva môžu mu udeliť pokutu vo výške od 300,00 Eur do 3 000,00 Eur. Zároveň môžete požadovať náhradu škody prípadne nemajetkovej ujmy, ktorá Vám bola porušením zákona spôsobená. 

Ďalšie otázky, z kategórie Jiné

Vymáhanie dlhu 5 rokov po smrti poručiteľa

Po smrti poručiteľa bola nehnuteľnosť prepísaná na 3 dedičov. Jeden z dedičov dom užíva, no zmluvu…

Anonym, 15. 9. 2016, 2850x zobrazenie

Kúpa domu z HU

Dobrý deň. Kupujeme dom. V deň podpisu kúpnej zmluvy sme zaplatili časť kúpnej ceny, podali návrh…

Katarina, 9. 5. 2017, 2536x zobrazenie

Vklad do katastra

Je možné v jednom návrhu na vklad do katastra nehnuteľností previesť majetok viacerých osôb…

Milan, 21. 4. 2017, 2558x zobrazenie

Môze si exmanžel do mojho domu nasťahovať frajerku bez môjho súhlasu?

Dobrý deň, s exmanželom sme rok rozvedení. Bývame však v spoločnej domácnosti v dome, ktorý je …

Anonym, 24. 10. 2016, 3990x zobrazenie

Záložné právo na nehnuteľnosti - ako obstarať podpis na diaľku?

Dobrý deň. S bývalým predávame byt v Leviciach. Už je aj kupec. Byt si kupuje na hypotéku, takže sa…

Anonym, 8. 6. 2016, 3030x zobrazenie

Stiahnutie zrušenie trestného oznámenia

Chcel som sa opýtať, či sa dá zrušiť/stiahnuť trestné oznámenie?

Anonym, 1. 3. 2016, 3983x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť