Ochrana osobných údajov

Právna poradňa online

Požiadajte priamo služby u advokáta/advokátky

Online konzultácia s advokátom
Telefonická konzultácia
Právne zastúpenie
Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej činnosti. Takže by som sa chcel opýtať či sa dá nejak branit pred tým aby som nemal na sebe nejaký úver a pod. Vopred ďakujem za vašu odpoveď

Nikolas, 20. 1. 2020, 620x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

JUDr Murina Michal, Nižná

Dobrý deň pán Nikolas Ak by sa Vaše osobné údaje použili na nejakú protiprávnu činnosť, nejednalo by sa o Váš záväzok. Takýto úkon, ktorý nevykonala daná osoba, hoci je v zmluve uvedená je absolútne neplatný. Chýba tam vôľa tejto osoby. Treba si ale uvedomiť, že dôkazné bremeno o tom, že daný úkon ste Vy nevykonali (že ste to neboli Vy, kto podpísal danú zmluvu) je na Vašich pleciach. Ak s Vašimi údajmi disponuje nejaká iná právnická osoba alebo fyzická osoba, môžete dať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov. s úctou JUDr. Michal Murina

Ďalšie otázky, na ktoré advokát odpovedal

Dedenie bytu

Dobrý deň, z prvého manželstva mám dve deti. Bývalú manželku som vyplatil z bytu. S terajšou…

Jaroslav, 30. 8. 2017, 1957x zobrazenie

Vymáhanie pohľadávky - stávkovanie

Je právne vymáhateľné, pokiaľ som poslal podvodníkovi peniaze za služby spojené so stávkovaním?…

Lukas, 20. 9. 2017, 1467x zobrazenie

konkurenčná doložka

Je zákonné aby zamestnávatľ nútil svojho zamestnanca podpisat konkurenčnú doložku po roku trvania…

Lucia, 27. 9. 2017, 1492x zobrazenie

Požičanie a vrátenie peňazí

Pred rokom som požičal kamarátovej frajerke 500€ s tým, že sme boli dohodnutí, že mi to do roka…

Marián, 14. 4. 2018, 1496x zobrazenie

Milenecký vzťah

Dobrý deň . Mala som milenecký vzťah a pod nátlakom zúrivosti a žiarlivosti som poslala fotky našej…

Dominika, 24. 5. 2018, 1715x zobrazenie

Rozvod/vysporiadanie majetku

Pekný deň prajem, chcela by som sa informovať. Budeme sa rozvádzať/prišla som mu na neveru.…

Lucia, 10. 1. 2019, 1358x zobrazenie

Ďalšie otázky, z kategórie Ochrana osobních údajů

GDPR - živnostník a emaily

Som živnostník. Zo zákazníkom komunikujem výlučne telefonicky, emailom. Je využívanie emailu, tel.č…

Miloslav, 24. 5. 2018, 1581x zobrazenie

zneužitie IČO

Dobrý deň, ako mám postupovať pri zneužití môjho IČO veľkoobchodníkom, ktorý ho pridelil inému…

Lenka, 11. 9. 2017, 2611x zobrazenie

Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej…

Nikolas, 20. 1. 2020, 620x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť