Ochrana osobných údajov

Právna poradňa online

Požiadajte priamo služby u advokáta/advokátky

Online konzultácia s advokátom
Telefonická konzultácia
Právne zastúpenie
Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej činnosti. Takže by som sa chcel opýtať či sa dá nejak branit pred tým aby som nemal na sebe nejaký úver a pod. Vopred ďakujem za vašu odpoveď

Nikolas, 20. 1. 2020, 976x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

JUDr Murina Michal, Nižná

Dobrý deň pán Nikolas Ak by sa Vaše osobné údaje použili na nejakú protiprávnu činnosť, nejednalo by sa o Váš záväzok. Takýto úkon, ktorý nevykonala daná osoba, hoci je v zmluve uvedená je absolútne neplatný. Chýba tam vôľa tejto osoby. Treba si ale uvedomiť, že dôkazné bremeno o tom, že daný úkon ste Vy nevykonali (že ste to neboli Vy, kto podpísal danú zmluvu) je na Vašich pleciach. Ak s Vašimi údajmi disponuje nejaká iná právnická osoba alebo fyzická osoba, môžete dať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov. s úctou JUDr. Michal Murina

Ďalšie otázky, na ktoré advokát odpovedal

Predaj bytu

V bytovke sú 4 byty. Dotyčný chce kúpiť všetky zvyšné podiely v jeho byte. Avšak žiada od susedov…

Ladislav, 12. 9. 2017, 1816x zobrazenie

konkurenčná doložka

Je zákonné aby zamestnávatľ nútil svojho zamestnanca podpisat konkurenčnú doložku po roku trvania…

Lucia, 27. 9. 2017, 1833x zobrazenie

Trvalý pobyt

Dobrý deň,po rozvode sme prišli o všetko,som samoživiteľka a byvam so synom v podnájme.Musim…

Jana, 7. 5. 2018, 1607x zobrazenie

Rozvod/vysporiadanie majetku

Pekný deň prajem, chcela by som sa informovať. Budeme sa rozvádzať/prišla som mu na neveru.…

Lucia, 10. 1. 2019, 1699x zobrazenie

Stali sme sa obeťami podvodu pri kúpe ojazdeneho auta

Kupovali sme ojazdené vozidlo, pan predávajúci nám do kúpnej zmluvy napísal meno prvotného majiteľa…

Katarína, 15. 6. 2019, 1277x zobrazenie

rozvod

Dobrý večer chcem sa s manželom rozviest A chcela by som radu ako to mám napísat . Manžela zavreli…

Veronika, 15. 7. 2019, 1321x zobrazenie

Ďalšie otázky, z kategórie Ochrana osobních údajů

zneužitie IČO

Dobrý deň, ako mám postupovať pri zneužití môjho IČO veľkoobchodníkom, ktorý ho pridelil inému…

Lenka, 11. 9. 2017, 3012x zobrazenie

Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej…

Nikolas, 20. 1. 2020, 976x zobrazenie

GDPR - živnostník a emaily

Som živnostník. Zo zákazníkom komunikujem výlučne telefonicky, emailom. Je využívanie emailu, tel.č…

Miloslav, 24. 5. 2018, 1906x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť