Ochrana osobných údajov

Právna poradňa online

Požiadajte priamo služby u advokáta/advokátky

Online konzultácia s advokátom
Telefonická konzultácia
Právne zastúpenie
Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej činnosti. Takže by som sa chcel opýtať či sa dá nejak branit pred tým aby som nemal na sebe nejaký úver a pod. Vopred ďakujem za vašu odpoveď

Nikolas, 20. 1. 2020, 250x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

JUDr Murina Michal, Nižná

Dobrý deň pán Nikolas Ak by sa Vaše osobné údaje použili na nejakú protiprávnu činnosť, nejednalo by sa o Váš záväzok. Takýto úkon, ktorý nevykonala daná osoba, hoci je v zmluve uvedená je absolútne neplatný. Chýba tam vôľa tejto osoby. Treba si ale uvedomiť, že dôkazné bremeno o tom, že daný úkon ste Vy nevykonali (že ste to neboli Vy, kto podpísal danú zmluvu) je na Vašich pleciach. Ak s Vašimi údajmi disponuje nejaká iná právnická osoba alebo fyzická osoba, môžete dať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov. s úctou JUDr. Michal Murina

Ďalšie otázky, na ktoré advokát odpovedal

Skončenie pracovného pomeru vypoveďou

Dobrý deň dostal som vypoveď za porušenie pracovnej disciplíny, pretože som pracoval na dohodu u…

Peter, 25. 7. 2017, 1253x zobrazenie

Riešenie incidentu s AAA auto

Dobrý deň. Chcem sa opýtať ako sa dá brániť voči podvodnikom s AAA auto. Moj prípad je ako každý…

Lenka, 31. 7. 2017, 1250x zobrazenie

Darovacia zmluva a zákonný podiel pre deti

Som z Rakúska, teta mi darovala jej byt a má tam vecné právo žiť ("vecné bremeno") . V inej zmluve…

Parz, 20. 9. 2017, 1148x zobrazenie

konkurenčná doložka

Je zákonné aby zamestnávatľ nútil svojho zamestnanca podpisat konkurenčnú doložku po roku trvania…

Lucia, 27. 9. 2017, 1115x zobrazenie

Zmluva o pôžičke

Dobrý deň, ja a môj priateľ sme mojej mame požičali peniaze o čom sme si aj spísali zmluvu.…

Tatiana, 18. 5. 2018, 931x zobrazenie

Sťažnosť proti uzneseniu

Dobrý deň brat mal po 2/2 pp na podnet riaditeľa väznice 29.4 sud. Okres ho pustil no prokurátorka…

Miroslava, 15. 6. 2019, 512x zobrazenie

Ďalšie otázky, z kategórie Ochrana osobních údajů

Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej…

Nikolas, 20. 1. 2020, 250x zobrazenie

GDPR - živnostník a emaily

Som živnostník. Zo zákazníkom komunikujem výlučne telefonicky, emailom. Je využívanie emailu, tel.č…

Miloslav, 24. 5. 2018, 1171x zobrazenie

zneužitie IČO

Dobrý deň, ako mám postupovať pri zneužití môjho IČO veľkoobchodníkom, ktorý ho pridelil inému…

Lenka, 11. 9. 2017, 2129x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť