Ochrana osobných údajov

Právna poradňa online

Požiadajte priamo služby u advokáta/advokátky

Online konzultácia s advokátom
Telefonická konzultácia
Právne zastúpenie
Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej činnosti. Takže by som sa chcel opýtať či sa dá nejak branit pred tým aby som nemal na sebe nejaký úver a pod. Vopred ďakujem za vašu odpoveď

Nikolas, 20. 1. 2020, 396x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

JUDr Murina Michal, Nižná

Dobrý deň pán Nikolas Ak by sa Vaše osobné údaje použili na nejakú protiprávnu činnosť, nejednalo by sa o Váš záväzok. Takýto úkon, ktorý nevykonala daná osoba, hoci je v zmluve uvedená je absolútne neplatný. Chýba tam vôľa tejto osoby. Treba si ale uvedomiť, že dôkazné bremeno o tom, že daný úkon ste Vy nevykonali (že ste to neboli Vy, kto podpísal danú zmluvu) je na Vašich pleciach. Ak s Vašimi údajmi disponuje nejaká iná právnická osoba alebo fyzická osoba, môžete dať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov. s úctou JUDr. Michal Murina

Ďalšie otázky, na ktoré advokát odpovedal

Darovanie ornej pôdy

Existujú pri darovaní ornej pôdy blízkej osobe nejaké obmedzenia?

Tomáš, 25. 7. 2017, 2127x zobrazenie

Riešenie incidentu s AAA auto

Dobrý deň. Chcem sa opýtať ako sa dá brániť voči podvodnikom s AAA auto. Moj prípad je ako každý…

Lenka, 31. 7. 2017, 1408x zobrazenie

Nevysporiadané pozemky

Bývame v spoločnom dvore naši susedia všetko roky užívajú a nič nevlastnia ešte aj dom majú čiernu…

Zuzana, 16. 8. 2017, 2881x zobrazenie

kde si môžem nárokovaž peniaze od odsúdeného ked je vo väzne

Dobrý deň, súdom bolo určené, že X.Y je odsúdený na tri roky za... a má mi vrátiť sumu 250€.. Po…

Jana, 24. 8. 2017, 1172x zobrazenie

Exekúcia a trvalý pobyt

Je možné, aby exekútori vzali niečo z domu alebo nárokovali si na dom, keď osoba, na ktorú je…

Michaela, 19. 9. 2017, 1494x zobrazenie

Trvalý pobyt

Dobrý deň,po rozvode sme prišli o všetko,som samoživiteľka a byvam so synom v podnájme.Musim…

Jana, 7. 5. 2018, 1039x zobrazenie

Ďalšie otázky, z kategórie Ochrana osobních údajů

zneužitie IČO

Dobrý deň, ako mám postupovať pri zneužití môjho IČO veľkoobchodníkom, ktorý ho pridelil inému…

Lenka, 11. 9. 2017, 2309x zobrazenie

GDPR - živnostník a emaily

Som živnostník. Zo zákazníkom komunikujem výlučne telefonicky, emailom. Je využívanie emailu, tel.č…

Miloslav, 24. 5. 2018, 1332x zobrazenie

Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej…

Nikolas, 20. 1. 2020, 396x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť