Ochrana osobných údajov

Právna poradňa online

Požiadajte priamo služby u advokáta/advokátky

Online konzultácia s advokátom
Telefonická konzultácia
Právne zastúpenie
Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej činnosti. Takže by som sa chcel opýtať či sa dá nejak branit pred tým aby som nemal na sebe nejaký úver a pod. Vopred ďakujem za vašu odpoveď

Nikolas, 20. 1. 2020, 693x zobrazenie
Advokáti, ktorí odpovedali na túto otázku:

JUDr Murina Michal, Nižná

Dobrý deň pán Nikolas Ak by sa Vaše osobné údaje použili na nejakú protiprávnu činnosť, nejednalo by sa o Váš záväzok. Takýto úkon, ktorý nevykonala daná osoba, hoci je v zmluve uvedená je absolútne neplatný. Chýba tam vôľa tejto osoby. Treba si ale uvedomiť, že dôkazné bremeno o tom, že daný úkon ste Vy nevykonali (že ste to neboli Vy, kto podpísal danú zmluvu) je na Vašich pleciach. Ak s Vašimi údajmi disponuje nejaká iná právnická osoba alebo fyzická osoba, môžete dať podnet na Úrad na ochranu osobných údajov. s úctou JUDr. Michal Murina

Ďalšie otázky, na ktoré advokát odpovedal

Predaj cez internet

Dobry den. Mal som inzerat na bazosi ohladom grafickej karty. Predal som ju bez toho aby ju…

Marek, 18. 7. 2017, 1559x zobrazenie

Kúpa pozemku

Rodičia 50 rokov používajú pozemok vzadu za domom na konci zahrady,oploteny, teraz došlo k…

Katarína, 14. 9. 2017, 1594x zobrazenie

konkurenčná doložka

Je zákonné aby zamestnávatľ nútil svojho zamestnanca podpisat konkurenčnú doložku po roku trvania…

Lucia, 27. 9. 2017, 1560x zobrazenie

Odvolanie - opravny prostriedok

Dobry den, OU odbor katastra mi zamietol navrh na vklad podla §31, ods 3 zak 162/1995 a §22-24 zak…

Tomas, 19. 9. 2018, 1293x zobrazenie

Výpoveď

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, že keď mi šéfka poštou doporučene pošle výpoveď a keď si ja to…

Simona, 23. 10. 2018, 1361x zobrazenie

Manžel dostal rozhodnutí v Rakousku.

V souladu s § 53 odst. 1 ve spojení s odstavcem 2 čísly 6 a 7 zákona o cizinecké policii BGBI. Č.…

Jana, 10. 1. 2019, 939x zobrazenie

Ďalšie otázky, z kategórie Ochrana osobních údajů

zneužitie IČO

Dobrý deň, ako mám postupovať pri zneužití môjho IČO veľkoobchodníkom, ktorý ho pridelil inému…

Lenka, 11. 9. 2017, 2703x zobrazenie

Ochrana osobných údajov

Dobrý deň. Mojim nedopatrením sa dostali moje osobné údaje ku ľuďom ktorý sa venujú nelegálnej…

Nikolas, 20. 1. 2020, 693x zobrazenie

GDPR - živnostník a emaily

Som živnostník. Zo zákazníkom komunikujem výlučne telefonicky, emailom. Je využívanie emailu, tel.č…

Miloslav, 24. 5. 2018, 1644x zobrazenie

Vyhľadajte ďalšie otázky z právnej poradne

PREZENTÁCIA ADVOKÁTSKYCH KANCELÁRIÍ
Právna konzultácia
Telefonická konzultácia
Požiadajte o ponuku služby
...
Tieto webové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Informácie o tom, ako tieto webové stránky používate, sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webových stránok súhlasíte s použitím súborov cookie.
zatvoriť